Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е номиниран за Нобелова

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е номиниран за Нобелова
Коментари Харесай

Шефът на НАТО е номиниран за Нобелова награда за мир

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е номиниран за Нобелова премия за мир. Мотивът - държанието му по време на спора в Украйна.

Кандидатурата му е издигната от норвежкия народен представител от Партията на напредъка Кристиан Тибринг-Геде, който през 2020 година номинира и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, напомня RT.

Столтенберг " заслужава премията за изключителната си работа като общоприет секретар на НАТО в сложен за Алианса интервал ", съобщи Тибринг-Геде.

Той разказа спора в Украйна като " брутална и непровокирана офанзива на Русия против мирна прилежаща страна ", който свидетелства за империалистическите упоритости на Москва.
 Столтенберг чака нескончаем спор в Украйна
Столтенберг чака нескончаем спор в Украйна

Русия не има намерение да се отхвърля от задачите си в Украйна, уверен е генсекът на НАТО

Въпреки че настояваше, че НАТО не е страна в спора, Столтенберг неведнъж поддържаше изпращането на оръжия , които воденият от Съединени американски щати боен съюз може да даде на държавното управление в Киев. Миналата седмица в изявление за немските медии той съобщи, че въоръжаването на Украйна би било

От своя страна Москва твърди, че доставките на западни оръжия служат единствено за удължение на спора и неведнъж е предупреждавала поддръжниците на Украйна, че това може да докара до цялостна

Преди да оглави Алианса, Столтенберг беше ръководител на Лейбъристката партия на Норвегия, както и министър-председател на страната в интервала сред 2005 и 2013 година Лейбъристите сега управляват ръководещата коалиция, до момента в който Партията на напредъка на Тибринг-Геде е в съпротива.
 Столтенберг: НАТО няма да бъде въвлечена във войната на Путин
Столтенберг: НАТО няма да бъде въвлечена във войната на Путин

Столтенберг разчита на мощен Бундесвер и мощна отбранителна промишленост са сигурността на на Европа и света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР