Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес ще се срещне

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес ще се срещне
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО се среща с Доналд Тръмп

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден ще се срещне с американския президент доналд Тръмп в Белия дом в навечерието на тържествата във връзка със 70-годишнината от основаването на пакта.
Посещението в Белия дом идва два дни преди диалози във Вашингтон сред 29-те външни министри на Организацията на Северноатлантическия контракт, които още веднъж ще бъдат доминирани от проблемите с Русия.
Тръмп, който е в неподходящата роля на президент на създателя на НАТО, от дълго време се съмнява в полезността на съюза и характеризира сътрудниците като използвачи.
Той присмехулно се пита за какво НАТО ще пази дребната Черна гора и е ядосан, че Германия, най-голямата стопанска система в Европа, не е на път да извърши задачата на НАТО всяка страна от алианса да изразходва 2,0% от Брутният вътрешен продукт за защита.
Столтенберг, който приказва пред кореспонденти преди да напусне основната квартира на НАТО в Брюксел, се съгласи, че Германия би трябвало да извърши уговорките си от срещата на върха на НАТО през 2014 година
" Очаквам Германия да извърши обещанието, направено от Германия дружно с всички останали съдружници в НАТО, " сподели Столтенберг, представен от БГНЕС.
" Очаквам те да посрещнат поетите отговорности и да показват на НАТО народен проект, в който показват по какъв начин Германия ще усили разноските за защита в действително изражение с 80% за едно десетилетие. "
Кей Бейли Хътчисън, дипломат на Съединени американски щати в НАТО, също изрази вяра за повече военни разноски от немския канцлер Ангела Меркел, само че е по-дипломатичен от Тръмп. „ ние се нуждаем от германия, тъй като тя е най-силната стопанска система в Европа. Те би трябвало да вършат повече, те споделиха, че е належащо да вършат повече, тъй че зная, че има воля за това от страна на канцлера Меркел “, сподели Хътчисън пред кореспонденти.
Столтенберг сподели, че външните министри най-вероятно ще се съгласят да засилят поддръжката си както за Украйна, по този начин и за Грузия, в това число посредством образование на морските сили и бреговата защита и по-нататъшни визити на портове и присъединяване в маневри.
Той сподели, че НАТО ще разиска и по-нататъшните стъпки след разпадането на Договора за междинните нуклеарни сили.
Столтенберг ще направи изказване на взаимно съвещание на Конгреса в сряда. Но диалозите и резултатите около годишнината на Северноатлантическия пакт ще бъдат релативно сдържани, доколкото НАТО ще изчака до декември, когато ще се организира среща на високо ниво на водачите на страните от алианса в Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР