Генералният мениджър на ASUS Тони Ю (Tony Yu) показа концептуалната

...
Генералният мениджър на ASUS Тони Ю (Tony Yu) показа концептуалната
Коментари Харесай

ASUS показа видеокартата GeForce RTX 4060 Ti с поставен върху нея M.2 SSD

Генералният управител на ASUS Тони Ю (Tony Yu) сподели концептуалната графична карта NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Dual с M.2 SSD слот. Това е елементарен метод за усъвършенстване на употребяваното пространството в систематичния блок.

Повечето модерни графични карти от начално и приблизително равнище имат 8 линии PCIe 4.0, само че към момента се побират в един пълноразмерен 16-пинов слот. Например, моделите NVIDIA GeForce RTX 4060 и AMD Radeon RX 7600 са оборудвани с пълноразмерен конектор, само че някои линии просто не се употребяват в него. ASUS предложи решение на казуса с неизползваните PCIe линии — могат да се употребяват за други устройства, като да вземем за пример високоскоростни SSD. Така, компанията сподели концептуалната графична карта NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti с подложен на противоположната страна 2TB твърдотелен диск Samsung 980 PRO.

Неочакваната находка взема решение и някои от проблемите, свързани със самите SSD. Твърдотелните устройства постоянно се инсталират на неуместни и тесни места в дънната платка, което от време на време за приемането на достъп се изисква унищожаване на видеокартата или широкоформатния процесорен охладител. Получаването на достъп до слота на видеокартата е доста по-лесно. Да, и SSD употребява доста по-малко от видеокартата — RTX 4060 Ti постоянно ще може да достави 10 вата, когато е обвързван към 8-пинов захранващ конектор.

И най-после, няма да основава проблеми във връзка с продуктивността и разсейването на топлината. Производителността спада доста леко: 6,8 GB / s против пик от 6,9 GB / s в естествен режим. И охлаждането въобще не страда: видеокартата е орязана и въздушният поток от нейния охладител отива непосредствено към SSD, което прави устройството с 10 ° C по-хладно спрямо обичайното разположение. Освен това конфигурацията с три вентилатора на видеокартата дава обещание да бъде още по-ефективна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР