Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус
Коментари Харесай

Шефът на СЗО инициира проверка на реакцията ѝ на пандемията COVID-19

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус ще инициира инспекция на метода, по който СЗО, която е под шапката на Организация на обединените нации, е реагирала на епидемията от новия ковид, оповестяват международните информационни организации.

Той разгласи това в Женева по време на Световната здравна асамблея, която е годишната конференция на организацията, и която поради пандемията се организира онлайн.

Проверката ще стартира в най-ранния подобаващ миг, увери той в отговор на предложение, импортирано от всички международни райони, в това число и от Европейски Съюз.

Според него тя би трябвало да се концентрира освен върху дейностите на СЗО, само че и върху метода, по който са дали отговор на пандемията всички интернационалните настоящи лица.

От своя страна президентът на Република Южна Африка Сирил Рамафоса посочи, че Африка удостоверява своята " цялостна поддръжка за СЗО ", която съгласно него е изиграла основна роля в интернационалния отговор на пандемията.

Рамафоса сподели още, че помощта за Африка би трябвало да включва облекчение на задълженията и помощ с диагностиката на COVID-19, с медикаменти и други медицински доставки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР