Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски

...
Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски
Коментари Харесай

Подписаха договора за строителство на жп участък Оризово-Михайлово

Генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски подписа контракта за рационализация на железопътния сектор Оризово-Михайлово през днешния ден.

С осъществяването на дейностите по плана ще бъде удвоена цялата права с дължина 37 км, оповестиха от пресцентъра на НКЖИ. Двупътният жп сектор сред Оризово и Михайлово ще бъде построен в по-голямата си част по ново трасе и ще разрешава скорост за придвижване на влаковете от 160 км/ч. В рамките на плана ще бъдат построени нов стоманен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра. Също по този начин ще бъдат отстранени всички железопътни прелези като на тяхно място ще се изградят 5 пътни надлеза и 3 пътни подлеза. По този метод ще се отстрани пресичането на едно равнище и ще се увеличи сигурността. Дейностите по обекта включват и възобновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и рационализация на системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъде обезпечен достъп за лица с понижена пъргавина до обновените приемни сгради и пероните на гарите и спирките.

Дейностите по контракта следва да приключат до 49 месеца и включват планиране и строителство, а неговата стойност е 217 982 167,08 лв. без Данък добавена стойност. Изпълнител на плана е ДЗЗД „ Евро жп инфраструктура “, включващо компаниите „ Инфраструктурно строителство “ АД и „ Марко Обра аудитория “ АД.

Обект „ Модернизация на железопътен сектор Оризово-Михайлово “ е част от план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 “ и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР