Генералната прокуратура на Русия е поискала от съда да обяви

...
Генералната прокуратура на Русия е поискала от съда да обяви
Коментари Харесай

Нацисткият режим в Русия: Искаме Meta да бъде обявена за екстремистка организация

Генералната прокуратура на Русия е поискала от съда да разгласи Meta, притежател на Фейсбук и Instagram, за екстремистка организация, оповестиха съветските осведомителни организации.

" В сходство с Федералния закон " За противопоставяне на екстремистката активност " Генералната прокуратура на Руската федерация изпрати до съда искане за признание на Meta Platforms Inc. за екстремистка организация и да наложи възбрана на активността ѝ в Руската федерация ", се споделя в изказването.

Генералната прокуратура е изпратила искане до Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки за ограничение на достъпа до Instagram.

Искането идва на фона на информация, че колосът в региона на обществените медии е преразгледал политиката си, с цел да разреши апели за принуждение против съветски жители на фона на военната атака на Москва в Украйна.

Руското посолство във Вашингтон прикани държавното управление на Съединени американски щати да " обуздае " порива на Meta към " екстремизма ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР