Генералната асамблея на Барселона днес одобри както резултатите за предходната

...
Генералната асамблея на Барселона днес одобри както резултатите за предходната
Коментари Харесай

Барселона регистрира печалба, но заплатите продължават да тежат на бюджета

Генералната асамблея на Барселона през днешния ден утвърди както резултатите за миналата финансова година, по този начин и бюджета на клуба за сегашния сезон. Въпреки сложната си икономическа обстановка, каталунците са на облага за предходната акция, като повода са финансовите лостове, които бяха задействани за да бъдат регистрирани всички нови попълнения на тима.
 Лапорта е за отворена Суперлига Лапорта е за отворена Суперлига
Въпросната облага е в размер на 98 млн. евро. Както е известно, през миналото лято клубът продаде: 10% от телевизионните права на Sixth Street за 267 млн. евро; на още 15% от тях за 25 години против 400 млн.; 24,5% от Barca Studios на socios.com и на други 24,5% на Orpheus Media за общо 200 млн. евро. От тях първият финансов лост е бил включен и в бюджет за предишния сезон. Останалите са планувани за актуалната акция и за това проектите са за рекордни доходи в размер на 1,25 милиарда евро с облага от 275 млн. 

От друга страна, новият бюджет планува и растеж на парите за заплати. От 518 млн. евро през предишния регистриран интервал те ще доближат до 656 млн. или 77% от предстоящите доходи в размер на 856 млн. Въпреки това в клуба се надяват през сезон 2024/25 бюджетът за възнагражденията да е стеснен до 500 млн. евро, откакто до тогава футболисти като Серхио Бускетс, Жерард Пике и Жорди Алба би трябвало да са напуснали “Камп Ноу ”.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР