Генералът от военновъздушните сили на САЩ Майк Минихан изпоти света

...
Генералът от военновъздушните сили на САЩ Майк Минихан изпоти света
Коментари Харесай

Нова война? US-генерал изпоти света, намеси Китай

Генералът от военновъздушните сили на Съединени американски щати Майк Минихан изпоти света с догатката си за нова война, този път с присъединяване и на Китай. Минихан е записал прогнозата си в служебна паметна записка до подчинените си. Според документа след две години Съединени американски щати ще стартират война с Китай. Това заяви телевизия NBC, съобщи БЛИЦ.

" Надявам се да бъркам. Интуицията ми подсказва, че ще се бием през 2025 година ", цитира каналът фрагмент от документа. Автентичността на бележката е доказана от чиновник на транспортното командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
-->
Във вътрешен документ, който се появи за първи път в обществените медии през вчерашния ден и по-късно достоверността му беше доказана от Пентагона, Минихан декларира, че главната цел би трябвало да бъде възпирането и " в случай че е належащо, разгромяването " на Китай.

В своите причини Минихан показва, че президентските избори в Тайван следващата година ще дадат на китайския президент Си Цзинпин мотив за военна експанзия, до момента в който Съединените щати ще бъдат разсеяни от личната си борба за Белия дом.

По мнението на генерала, китайските управляващи биха могли да употребяват президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, с цел да стартирана интервенция по определяне на надзор над Тайван.

Освен това Минихан приканва подчинените си да рапортуват до края на февруари за ограниченията за подготовка за бойни интервенции с Китай.

Минихан излага и проектите си за подготовка, които включват построяването на взаимни оперативни сили на НАТО, " подготвени да се бият и да побеждават в Първия пръстен от архипелази в Тихия океан " ( който включва и Тайван - б.ред.).

Подписаният меморандум е адресиран до Командването за въздушна подвижност и други оперативни командири на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и им подрежда да рапортуват на Минихан за ограниченията за подготовка за бойни интервенции с Китай до 28 февруари.

Генералът приканва за повече риск в образованието: " Ако се чувствате удобно в метода си към образованието, значи не поемате задоволително риск ".

Също по този начин, той открехва вратата към една детайлност, която Съединени американски щати обмислят при възможен спор с Китай - бойните дронове. Той споделя, че всеки един американските бомбардировач Боинг RC-135 би трябвало да се приготви за " превозването на 100 безпилотни дрона ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР