Генерал Тошево. Нови HD камери за локално видеонаблюдение са поставени

...
Генерал Тошево. Нови HD камери за локално видеонаблюдение са поставени
Коментари Харесай

Нови HD камери за локално видеонаблюдение са поставени в село Спасово в област Добрич

Генерал Тошево. Нови HD камери за локално видеонаблюдение са сложени в село Спасово, област Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Устройствата към този момент работят. Те са от вида Security CCTV Camera – HD Infrared Waterproof и са ситуирани на няколко основни места в добруджанското село. Всички камери са сложени на стълбовете за улично осветяване, като няколко от тях обгръщат периметъра в центъра на селото – към пощата, кметството и читалището.

Другите са инсталирани на входно-изходните пътни артерии на Спасово по посока селата Кардам, Сърнино, Дуранкулак и Вичово. Предавателите и записващите устройства се намират в кметството на село Спасово, като записите могат да бъдат съхранявани на хард диск за интервал от две седмици. Преди време шест камери за видеонаблюдение бяха инсталирани в периметъра на Народно читалище „ Отец Паисий – 1897 “ в селото. Сега се слагат нови седем, като задачата е битовата престъпност да намалее.

„ Все по-често видеонаблюдението в дребните обитаеми места се трансформира в главен прийом за откриване на закононарушения. Дребните обири са постоянно събитие в нашето село. Освен това постоянно предоставяме записи на полицията и на граничните управляващи, защото тук са засичани и имигранти “, е декларирал Андреан Симеонов, кмет на село Спасово.

Жителите на обитаемото място утвърждават слагането на локално видеонаблюдение, тъй като схващат, че главната концепция е да се обезпечи сигурност и отбрана на локалното население и то да води спокоен живот. Освен за по-сериозни закононарушения видеозаписите служат най-много и за определяне на хулигански прояви, които доста постоянно остават ненаказани. Новите камери работят в безжична мрежа. Инвестицията коства 4 483 лв. и е по Капиталовата стратегия на Община Генерал Тошево.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР