Генерал-полковник Александър Лапин е назначен за началник на Генералния щаб

...
Генерал-полковник Александър Лапин е назначен за началник на Генералния щаб
Коментари Харесай

Русия назначи спорен генерал за началник-щаб на сухопътните сили

Генерал-полковник Александър Лапин е назначен за шеф на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Руската федерация, оповестиха съветски медии.

През 2017 година Лапин е назначен за пълководец на Централния боен окръг. До края на октомври 2022 година командва и групата съветски войски „ Център " в специфична военна интервенция в Украйна. Той беше отхвърлен от командването откакто стана обект на тежки рецензии поради представянето му във военната интервенция. Сред недоволните от Лапин бяха чеченският водач Рамзан Кадиров и създателя на частната военна формация " Вагнер " Евгений Пригожин. Тогава Кадиров сподели, че медалите на Лапин би трябвало да бъдат отнети и той би трябвало да бъде изпратен на фронта с оръжие в ръка, с цел да измие своя позор с кръв.

„ Генерал Лапин в действителност е назначен на поста шеф на Генералния щаб на Сухопътните войски на Русия ", удостовери събеседник на ТАСС. На собствен ред различен източник прецизирал, че назначението му е станало в края на 2022 година Официално военното ведомство и други държавни структури не оповестяват за назначението на Лапин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР