Генерал от иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция заяви

...
Генерал от иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция заяви
Коментари Харесай

Американските бази и самолетоносачи са в обсега на иранските ракети

Генерал от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война съобщи през днешния ден, че американските бази и самолетоносачи са в обсега на иранските ракети, ден откакто подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси нападнаха два обекта на саудитската петролна компания "Арамко ", съобщи Ройтерс.

"Всеки би трябвало да знае, че всички американски бази и техните самолетоносачи, ситуирани в радиус от 2000 км към Иран, са в обсега на нашите ракети ", съобщи командващият Въздушно-космическите сили на корпуса на революционните гвардейци, бригаден военачалник Амир Али Хаджизаде.

"Иран постоянно е бил подготвен за пълномащабна война ", добавил той, представен от иранската организация Тасним.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е обадил по телефона на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман след осъщественото от йеменските хуси нахлуване с дронове, ориентирано против петролни обекти, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп е изразил готовността на Съединени американски щати да сътрудничат с кралството в поддръжка на сигурността и стабилността след нападението, се споделя в изказване на саудитското посолство във Вашингтон.

Нападението с дронове беше ориентирано против най-големия в света нефтопреработвателен комплекс и петролно находище, предизвиквайки огромни пожари.

Нападението ще се отрази отрицателно на американската и световната стопанска система, е декларирал Тръмп.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че не йеменските бунтовници, а Иран е направил офанзивата против саудитските петролни съоръжения, съобщи Ройтерс.

"Техеран стои зад близо 100 офанзиви против Саудитска Арабия, до момента в който Рохани и Зариф се преструват, че водят дипломация ", написа Помпео в Туитър по адрес на иранския президент и външен министър. - "На фона на всички апели за деескалация, в този момент Иран е направил невиждана офанзива против международните енергийни доставки ", добави той.

Принцът е уверил президента на Съединени американски щати, че Саудитска Арабия е "готова и способна да се опълчи и да се оправи с тази терористична експанзия ", се споделя в изказването.

В същото време Министерството на енергетиката на Съединени американски щати разгласи, че е в подготвеност "да деблокира запас от стратегическия петролен запас, в случай че е належащо да бъдат предотвратени разстройства на петролните пазари ", съобщи АП.

Ведомството афишира още, че министърът на енергетиката Рик Пери е разпоредил на висшите си подчинени дружно с Международната организация по енергетика (МАЕ) в Париж да разработят разновидности за възможни групови световни дейности.

Трийсетчленната МАЕ има задачата да реагира на разстройства в петролните доставки и да поддържа енергийна политика. Стратегическите запаси на Съединени американски щати от недопечен нефт възлизат на 630 милиона барела.

На фона на това военачалник от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война съобщи, че американските бази и самолетоносачи са в обсега на иранските ракети, съобщи Ройтерс.

"Всеки би трябвало да знае, че всички американски бази и техните самолетоносачи, ситуирани в радиус от 2000 км към Иран, са в обсега на нашите ракети ", съобщи командващият Въздушно-космическите сили на корпуса на революционните гвардейци, бригаден военачалник Амир Али Хаджизаде.

"Иран постоянно е бил подготвен за пълномащабна война ", добави той, представен от иранската организация Тасним.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР