Генерал-майор Иван Попов, бившият командир на 58-ма руска армия, който

...
Генерал-майор Иван Попов, бившият командир на 58-ма руска армия, който
Коментари Харесай

Рязък обрат в скандала с уволнения висш руски генерал

Генерал-майор Иван Попов, някогашният пълководец на 58-ма съветска войска, който беше уволнен, откакто подлага на критика военното командване в Москва и развиването на войната в Украйна, наподобява е на път на бъде върнат на работа.

Днес той беше избран като „ обещаващ военачалник ”, който „ би трябвало да служи в армията ” от ръководителя на Руския комитет по защита Андрей Картаполов, предава Си Ен Ен.

Картаполов също по този начин изрази убеденост, че министерството на защитата на Русия ще се заеме с въпросите, повдигнати от Попов, като сподели, че ефикасното водачество включва различаване на проблемите и чуване на подчинените.



Освен това Картаполов предложи на съветските публицисти да изчакат бъдещето развиване по случая.  

Междувременно върховен чиновник в Кремъл дефинира абсурда като „ политическо шоу ” и също отбрани ген. Попов.

Андрей Турчак, първият заместник-председател на Съвета на федерация в Русия и началник на парламентарната работна група по военната интервенция в Украйна, сподели, че думите на Попов не е трябвало да стават обществено притежание.

„ Призивът на военачалник Попов беше непубличен и беше пуснат в частни чатове на командири и бойци от 58-ма войска ”, акцентира Турчак в четвъртък.

„ Това, че депутатът (Андрей – бел. ред.) Гурулев някак си го е получил и го е трансформирал в политическо шоу, ще тежи на неговата съвест ”, добави Турчак.

Гурулев, народен представител от съветския парламент и някогашен заместник-командващ на Южния боен окръг в Русия, разгласява аудиопосланието на Попов в своя канал в Телеграм.

Турчак акцентира, че военачалник Попов поддържа „ чиста съвест ” и го похвали, заявявайки, че Русия „ може да се гордее с такива командири ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР