Генерал Марк Мили, председател на Комитета за началник-щабовете на армията

...
Генерал Марк Мили, председател на Комитета за началник-щабовете на армията
Коментари Харесай

Скандал в САЩ заради Афганистан - откровено признание на загубата, но и зависимост от Русия

Генерал Марк Мили, ръководител на Комитета за началник-щабовете на армията на Съединени американски щати, призна, че Съединени американски щати са изгубили 20-годишната война в Афганистан.

" Ясно е, явно е за всички нас, че войната в Афганистан не завърши при изискванията, които искахме. Войната беше стратегически неуспех ", сподели Мили пред комисия, която го изслушва за изтеглянето на американските войски от Афганистан и безредната евакуация от столицата Кабул, съобщи БГНЕС.
 Съединени американски щати: Има риск Ал Кайда да се възвърне Съединени американски щати: Има риск " Ал Кайда " да се възвърне
Терористи от " Ал Кайда " в Афганистан може да са опасност за Съединените щати най-малко още 12 месеца. За това предизвести в чуване пред Се...

" Съществува кумулативен резултат от поредност стратегически решения, които ни връщат обратно ", сподели генералът, който подреди преустановяване на 20-годишното наличие на американските войски в Афганистан.

Мили изброи редица фактори, виновни за провалянето на Съединени американски щати, като стартира от пропуснатата опция Съединени американски щати да залови или убие водача на " Ал Кайда " Осама бин Ладен в Тора Бора скоро след американското навлизане в Афганистан през 2001 година Той също по този начин цитира решението от 2003 година за навлизане в Ирак, което измести американските войски от Афганистан.

През април т.г. президентът Джо Байдън подреди цялостно евакуиране на американските сили от Афганистан до 31 август, откакто реализира съглашение с талибаните.

Мили и военачалник Кенет Маккензи, пълководец на Централното командване на Съединени американски щати, споделиха пред комисията на Сената, че персонално са предложили към 2500 бойци да останат в Афганистан.

Прессекретарят на Белия дом Джейн Псаки сподели, че Байдън е получил " разнопосочни " препоръки за това какво да прави в Афганистан. " В последна сметка главнокомандващият би трябвало да вземе самичък решение. Неговото решение бе да приключи тази 20-годишна война ", добави Псаки.
 Българка със застрашителен роман за живота в Афганистан Българка със застрашителен роман за живота в Афганистан
Разказ от първо лице в Кабул. Живот без достъп до обучение и опазване на здравето - това е мрачната вероятност пред афганистанките след и...

Скандал поради Русия

Оказа се, че Мили е приказвал с равностоен собствен съветски сътрудник (началника на Генералния щаб Валери Герасимов) за опцията Съединени американски щати да употребяват вероятно прилагане на съветски военни бази в Централна Азия. Това беше категорично прието от ръководителя на Пентагона Лойд Остин в чуване пред Сената.

" Мога да ви уверя, че не желаеме позволение от Русия да вършим каквото и да било; допускам, че ген. Мили може да приказва самичък за себе си, само че имам вяра, че той е помолил за обяснение какво е предлагането ", разясни Остин.

Темата е повдигната, с цел да може Съединени американски щати да реагира на възможни терористични закани, откакто изпусна обстановката в Афганистан, написа The Wall Street Journal за какво Мили въобще е приказвал с Герасимов за това.

Изданието напомня, че договарянията сред американските и съветските военни ведомства са почнали след срещата на върха сред водачите на двете страни, която се организира на 16 юни в Женева. Тогава Путин съобщи, че сходно на Китай, той се опълчва на опитите на Америка да договаря с страните от Централна Азия за разполагането на военни там. Вместо това съветският президент предложи на Съединени американски щати да употребяват съветски бази в Таджикистан и Киргизстан, само че съгласно американските представители не е ясно дали той е сериозен по този въпрос.
 Международният углавен съд реши да не проверява военни закононарушения на Съединени американски щати в Афганистан Международният углавен съд реши да не проверява военни закононарушения на Съединени американски щати в Афганистан
Международният углавен съд в Хага няма да проверява хипотетични закононарушения на американските военни в Афганистан, съобщи новият година..

В момента мнения от съветска страна няма. А сенатори разясняват, че Байдън е докарал нещата до такава степен, че Съединени американски щати да зависят от Русия за битка с терористични закани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР