Генерал-лейтенант Валерий Асапов е загинал в Сирия при минометен обстрел

...
Генерал-лейтенант Валерий Асапов е загинал в Сирия при минометен обстрел
Коментари Харесай

Руският генерал Валерий Асапов загина в Сирия

Генерал-лейтенант Валерий Асапов е умрял в Сирия при минометен обстрел от страна на терористите на " Ислямска страна ", оповестиха публично от съветското министерство на защитата.

" Командирът на групата съветски военни съветници генерал-лейтенант Асапов се е намирал в командния пункт на сирийските войски, като е оказвал помощ на сирийските командири при ръководството на интервенциите по освобождението на град Дейр ез-Зор ", гласи известието. Той е бил смъртоносно ранен от избухнала мина.

Посмъртно Асапов е показан за висока държавна премия.

Руските медии напомнят, че на 5 септември сирийската войска прекъсна траялата над 3 години обсада на град Дейр ез-Зор от страна на джихадистите от " Ислямска страна ". Сирийските държавни войски при поддръжката на съветската бойна авиация форсираха река Ефрат в региона на Дейр ез-Зор, като изтласкаха ислямистите от редица обитаеми пунктове и развиват настъплението си по източното направление. В същото време арабско-кюрдските отряди от Сирийските демократични сили и обединението отпред със Съединени американски щати щурмуват основната цитадела на ИД на Ефрат - град Ракка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР