Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите на

...
Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите на
Коментари Харесай

Американската армия трябва да е в Косово

Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите на Съединени американски щати в Европа и Върховен съюзен главнокомандващ в Европа, съобщи, че американските бойци са нужни в Косово, с цел да се оправят със „ зловредните закани “ извън, като добави още, че командването на въоръжените сили на Съединени американски щати ще поддържа развиването на Косовските сили за сигурност (КСС), написа Gazeta Express.

Генерал Уолтърс бе разпитан от комисията на американския сенат за въоръжените сили и тогава той изясни във връзка ролята на КФОР в Косово, че „ наличието на Съединени американски щати е належащо, с цел да се засилят опциите за отбрана на съдружниците и сътрудниците против тези закани “. Той също направи по-широка оценка, като означи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати се пробва да модернизира армиите в района, като ги оборудва с американски оръжия.

„ Министерството на защитата поддържа районните съдружници и сътрудници посредством съдействие за сигурност и начинания за увеличение на потенциала. Ключът към тези начинания е премахването на зависимостта на районните военни от руските системи. Подсилваме инструментите за съдействие в региона на сигурността, с цел да модернизираме районните военни с оперативно съвместимо съоръжение от Съединени американски щати и НАТО “, сподели той.

Уолтърс бе запитан съответно какъв би бил неговият метод към Косовските сили за сигурност (КСС), в случай че той бъде доказан като командващ на EUCOM / SACEUR. „ Европейското командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати поддържа развиването на Косовските сили за сигурност в сходство с контрактуваната им 10-годишна стратегия за преход, провеждана в тясна съгласуваност със Съединени американски щати и други съдружници от НАТО. Насърчаваме КСС да поддържат мултиетническа професионална мощ, която да дава отговор за всички жители на Косово “, сподели генералът, заяви организация "Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР