Ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг се присъедини към мнението,

...
Ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг се присъедини към мнението,
Коментари Харесай

Столтенберг се присъедини към мнението, че повредите по Северен поток са направени нарочно

Ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг се причисли към мнението, че повредите по " Северен поток " са направени преднамерено, съобщава " Ройтерс ".

В Туитър той уточни, че е разискал отбраната на сериозната инфраструктура в страните членки на Алианса с министъра на защитата на Дания Мортен Бьодсков.

" Обсъдихме саботажа на газопроводите " Северен поток " с министъра на защитата. Обърнахме внимание на отбраната на сериозната инфраструктура в страните от НАТО ", написа Столтенберг в обществената мрежа.

Дания сложи своя енергиен бранш в положение на паника след последните вести за спад на налягането на газа по " Северен поток " и последвалите течове.

Генералният секретар на НАТО е следващата фигура, която назовава повредата на газопроводите " бойкот ". Ден по-рано немски публични лица също позволиха, че актът е бил тенденциозен, съобщи нюз.бг.

От своя страна, Москва съобщи, че версията за саботаж не може да бъде изключена, докато не бъде проведено допълнително следствие.

Днес ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също разгласи, че течовете от " Северен поток " са причинени от саботаж и предупреди за " най-силния вероятен отговор ", в случай че дейната европейска енергийна инфраструктура бъде атакувана.

Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел пък уточни, че блокът ще ускори отбраната на своята енергийна инфраструктура след случаите.

Вчера държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън заяви , че изтичането на газ от газопровода " Северен поток 2 " не би трябвало да има доста влияние върху енергийната резистентност на Европа и добави, че ще е в действителност неприятно, в случай че следствието откри офанзива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР