ГДБОП разкриха фалшив сайт за продажба на дигитална валута. Оказва

...
ГДБОП разкриха фалшив сайт за продажба на дигитална валута. Оказва
Коментари Харесай

Разкриха фалшив сайт за продажба на криптовалута, десетки българи са измамени

ГДБОП разкриха подправен уебсайт за продажба на цифрова валута. Оказва се, че всеки месец десетки българи са излъгани посредством разнообразни онлайн схеми, които оферират вложение против обещания за огромни облаги. Някои от жертвите даже са принуждавани да продават парцели и да теглят заеми. Накрая обаче се оказват разорени.

Всичко стартира с подправена вест в информативен уебсайт, че от 24 ноември китайското държавно управление пуска нова монета. В текста се показва, че държавното управление е избрало съответна компания медиатор за продажбата, а в посочен линк потребителите могат да отидат непосредствено на уеб страницата на компанията. Ефектът е заздравен с фейсбук мнения за бърза облага.

" През първите 5 дни завоювах 5800 лева и постепенно се усилват ", показа пострадал.

От потребителите се желаят две имена, имейл и телефон за връзка.

" Очевидна машинация,,Юан профит " уеб страницата. Вижда се, че името на уеб страницата не дава отговор на описанието на уеб браузъра. Същият образ съм го виждал на уеб уебсайт, който продава цифрови юани повече от две години насам и много хора са повярвали само че това нещо ", съобщи финансовият анализатор Йордан Мицикулев.

" Сайтът е основан от киберпрестъпници за да набира жертви на капиталови измами.Този съответно е регистриран посредством американска компания за домейни. Също се употребява американска компания, с цел да се хоства този уебсайт, само че тези компании са изцяло законни и доста хора ги употребяват ", сподели шефът на дирекция " Киберпрестъпност " ГДБОП Владимир Димитров, представен от " 24 часа ".

Всяка седмица в ГДБОП получават приблизително по два сигнала от излъгани консуматори. Целта на сходни уеб сайтове е жертвата да остави мобилния си номер, по-късно се поема от колцентър и стартира убеждаването да се влагат пари в разнообразни финансови принадлежности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР