ГДБОП разби престъпна група в РусеПодбирали донори, които нямали пари

...
ГДБОП разби престъпна група в РусеПодбирали донори, които нямали пари
Коментари Харесай

Кръвната мафия искала до 600 лева от близки на болни

ГДБОП разруши незаконна група в Русе
Подбирали донори, които нямали пари и са с невисок обществен статус

Трима са с повдигнати обвинявания

Банда, подбирала и привличала донори на кръв, бе разрушена при акция на ГДБОП и прокуратурата в Русе.

Участниците в незаконната скица всеки ден били край болничното заведение в Русе, с цел да оферират на родственици на пациенти нужното количество кръв. При получено единодушие, бандата осигурявала селекциониран от тях донор със съответната кръвна група. Кръводарителят нормално бил със затруднено финансово положение и с невисок обществен статус, който получавал за това и дребна сума.

След “донорството ”, от Центъра за трансфузионна хематология се правила легализация на издадената от болничното заведение служебна записка за даденото количество кръв. Донорът я прибирал на дилъра, а той я предавал на околните на болния против сумата от 300 до 600 лв. за всяка банка според от кръвната група и резус фактор.

Антимафиотите открили, че проведената група “работела ” с авансово направени от тях описи с имена, съответна кръвна група, ЕГН, телефонен номер, дата на последно кръводаряване и такава за последващо допустимо - след 3 месеца.

При акцията са конфискувани четири бележника и две тетрадки с изписани данни и кръвни групи, формуляри за кръводаряване за съответни пациенти, други документи и 4 телефона. На трима са повдигнати обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР