ГДБОП проверява сигнал за злоупотреба със средствата за настаняване на

...
ГДБОП проверява сигнал за злоупотреба със средствата за настаняване на
Коментари Харесай

ГДБОП проверява сигнала за злоупотреба с пари за украински бежанци

ГДБОП ревизира сигнал за корист със средствата за настаняване на украински бежанци. В Народното събрание вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи, че при физическа инспекция в хотели е открито в пъти по малко от записаните. В сигнал до прокуратурата Демерджиев е показал, че са открити многочислени дублирани регистрации на украински бежанци.

 
По едно и също време на едно и също място еднакъв човек се е намирал допълнително от един хотел. Има настанени тук-там деца които не са се родили все още на настаняване, има настанени лица, които не са обитавали в България.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

От „ Възраждане “ попитаха кой носи отговорност за злоупотребата. „ Правителството на Кирил Петков може би даже е надминало по корупция предходните държавни управления. Говорим за 840 млн. кражба от бюджета “, сподели Ангел Георгиев от „ Възраждане “.

„ Нямам персонално данни госпожа Константинова да е направила това, само че ще поясня - разплащанията за украинските бежанци са ставали от самото начало през министерство на туризма, а вицепремиерът виновен за тази активност провежда най общо и управлява активността “, отговори Демерджиев.
Калина Константинова, която като вицепремиер в кабинета “Петков " отговаряше за настаняването на бежанците от Украйна, дефинира протичащото като офанзива.

 
Дори да има някакви разкрития, сигнали, злоупотреби няма по какъв начин това да има нищо общо с мен и тази координирана офанзива която се пробва да бъде извършена в последните няколко дни против мен персонално е извънредно безпочвена. Абсолютен факт е че аз ръководех щаба това значи началник на конструирането тактиката нормативната рамка, основаването на процедурите по инспекция и всичко останало.
Калина Константинова - ПП-ДБ

Проверката на ГДБОП е на финалната си права и скоро ще бъде оповестена, акцентира вътрешният министър.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР