„Газпром“ възобнови строителството на морската част на втората тръба от

...
„Газпром“ възобнови строителството на морската част на втората тръба от
Коментари Харесай

„Газпром“ възобнови строителството на морската част на втората тръба от „Турски поток“


„ Газпром “ възобнови строителството на морската част на втората тръба от „ Турски поток “, се споделя в известие на South Stream Transport B.V. (дъщерна на „ Газпром “).

„ Днес, корабът Pioneering Spirit възобнови процесът по полагане на втората тръба от морския газопровод на „ Турски поток “, движейки се по посока на обитаемото място Къйакьой в Турция. След влизането в Черно оре на 20 юни, корабът Pioneering Spirit приключи подготвителните работи, в това число инспекцията на оборудването за тръбополагането “, се споделя в известието.

През 2017 година са били издигнати 224 км от втората тръба на „ Турски поток “ до изключителната икономическа зона на Турция.
„ Газпром “ приключи строителството на първата тръба от „ Турски поток “ през месец май.

Проектът за газопровода планува строителство на две тръби с мощ от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за турските консуматори, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа.

„ Газпром “ разисква разновидности за продължение на „ Турски поток “ или през България и Сърбия, или през Гърция и Италия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР