Газпром прекратява доставките на газ и за Нидерландия от утре,

...
Газпром прекратява доставките на газ и за Нидерландия от утре,
Коментари Харесай

Путин завърта кранчето на газа и на Нидерландия -

" Газпром " приключва доставките на газ и за Нидерландия от на следващия ден, откакто търговецът от Ниската земя " ГазТера " отхвърли да заплаща в рубли.

Така Нидерландия става четвъртата страна след България, Финландия и Полша със спрени доставки синьо гориво поради отхвърли им да нарушат европейското ембарго.

Нидерландската компания излезе през днешния ден с изказване, в което показва, че решението ѝ е подбудено от отвращение да наруши въведените от Европейски Съюз наказания против Русия.  " Освен това съществуват прекалено много финансови и оперативни опасности, свързани и претенции метод за плащане ", показват от " ГазТера ".

" Прекратяването на доставките от " Газпром " значи, че почти 2 милиарда куб. м газ няма да бъдат доставени до 1 октомври 2022 година, когато договорът изтича ", показва компанията. И добавя, че многократно е призовавала " Газпром " да съблюдава контрактуваната конструкция на заплащане и отговорностите си за доставка, само че безрезултатно. Сега тя ще купува газ от другаде, тъй като " европейският газов пазар е мощно интегриран и огромен ", добавя сдружението.

" ГазТера " не може да пресметна загубите и дали европейският пазар може да поеме тази загуба на доставки с лимитирани последствия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР