Газпром обяви рекордни резултати през 2021 година. Износът на руския енергиен

...
Газпром обяви рекордни резултати през 2021 година.
Износът на руския енергиен
Коментари Харесай

Газпром обяви рекордна печалба за 2021 г.

" Газпром " разгласи рекордни резултати през 2021 година.

Износът на съветския енергиен колос се е нараснал с 5,8 милиарда кубически метра до 185,1 милиарда, което е четвърти резултат за компанията и не е рекорден, все пак облагите са най-големите в историята. Резултати от плюс 62,2 милиарда кубически метра по отношение на индикаторите за 2020 година, регистрира Милер.

" До края на 2021 година чакаме оптималния финансов резултат в цялата история на " Газпром ". Това значи, че дивидентите също ще бъдат безусловно рекордни ", споделя Милер.

За растежа " Газпром " отбелязва ролята на газопроводите " Северен поток " и " Турски поток ".

" Газпром " взриви цената: Близо $2200 за синьото гориво на Стария континент

И в сряда съветският енергиен монополист няма да поръчки за газ през Полша за Германия

15 страни са нараснали вноса на газ през 2020 година. Най-голям растеж е обезпечен за най-големите консуматори - Германия (+10,5%), Турция (+ 63%), Италия (+20,3%). Износът на газ по газопровода " Силата на Сибир " към Китай също нараства, в това число и над договорните отговорности.

Според изпълнителния шеф на " Газпром " Алексей Милер значима характерност на 2021 година е било осъществяването на плана за създаване на газопровода " Северен поток - 2 " с потенциал 55 милиарда кубически метра.
 Газпром към този момент десети ден не резервира потенциал за пренос на газ през Полша за Германия
Газпром към този момент десети ден не резервира потенциал за пренос на газ през Полша за Германия

По газопровода Ямал - Европа

Изминалата година пазарът на природен газ означи и други върхове - най-много в цените, достигнали извънредно огромни стойности. Ако при започване на август фючърсите се търгуваха на равнище от 515 $, то два месеца по-късно към този момент бяха създали скок от два пъти, а на на хиляда кубически метра. Флуктуациите на цените се изясняват с ниското равнище на запълване на газохранилищата в Европа и високите равнища на търсене на азиатските пазари. Агенция " Новости " обвързва високите цени на природния газ и с . Русия обаче от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като извършва единствено дълготрайните контракти, а е лимитирала доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар.
 Транзитът на съветски газ през Украйна за Словакия внезапно понижа
Транзитът на съветски газ през Украйна за Словакия внезапно понижа

Продължава шантажът на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР