Газпром“ няма причина да продължи транзита на газ през Украйна

...
Газпром“ няма причина да продължи транзита на газ през Украйна
Коментари Харесай

Украйна ще попречи на завършването на „Северен поток-2“

„ Газпром “ няма причина да продължи преноса на газ през Украйна след приключване на контракта през 2025 година. Това разгласи в изявление генералният шеф на украинския оператор на газопреносната система Сергей Макогон, предава РИА новости.
„ Очевидно е, че в случай че „ Газпром “ приключи газопровода „ Северен поток-2 “, тогава потенциалът на украинската газопреносна система ще стане непотребен за него “, сподели той.
Макогон напомни, че след стартирането на първата линия на „ Турски поток “ при започване на 2020 година украинската система е изгубила 15 милиарда кубически метра годишен пренос. След пускане на втората връзка се чакат сходни загуби. А завършването на построяването на „ Северен поток-2 “ ще докара до загуба на останалите 50 милиарда.
Затова Макогон даде обещание да постави „ оптимални старания “, с цел да предотврати завършването на втората фаза на газопровода заради „ очевидния му политически темперамент “, който е в прорез с „ европейските правила за взаимност “.
Както Владимир Путин означи, Русия е в положение да приключи построяването на газопровода, без да притегля задгранични сътрудници. Според него „ Северен поток-2 “ ще проработи преди края на тази година или през първото тримесечие на идната. Ръководителят на " Газпром " Алексей Милер сподели, че компанията разполага по всевъзможен начин за без значение осъществяване на плана, само че това ще отнеме повече време, в сравнение с се очакваше.
Вижте още:
Съдбата на " Северен поток 2 " към момента зависи в голяма степен от САЩ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР