Газовата връзка, която за 12 г. още не е построена,

...
Газовата връзка, която за 12 г. още не е построена,
Коментари Харесай

Андрей Живков предлага да започнат санкции срещу строителя на газовата връзка

Газовата връзка, която за 12 година още не е издигната, няма да бъде подготвена и в последния продължен период, съгласно който строителните действия трябваше да приключат до края на годината, с цел да може да бъде въведена в употреба от 1 юли 2022 година Това се разбра от думите на енергийния министър Андрей Живков по време на парламентарния надзор.

Той уточни, че и в границите на неговия мандат са писани писма и търсени контакти с гръцката страна, която е акционер в общото сдружение, изпълняващо плана, само че това не е довело до резултат. Затова той предлага от началото на годината да стартира използването на плануваните в контракта за осъществяване наказания от по 90 хиляди евро дневно.

Депутатът Мартин Димитров ( " Демократична България " ), който насочи въпроса, разяснява, че Суецкият канал с ръчни принадлежности е издигнат за 10 година, а при гръцката връзка се употребяват всички модерни технологии и не може да стане за 12 година " Този план в никакъв случай не ни е трябвал толкоз, колкото в този момент ", разгласи той и прикани постоянното държавното управление да одобри за приоритет решението на казуса, другояче би трябвало да се изясни на обществото, че заплаща скъпи ток и газ, тъй като тази тръба не е приключена. По нея България може да доставя цялостния потенциал на контрактувания с Азербайджан по-евтин газ, от което сега тя се възползва отчасти. Министърът на енергетиката изясни, че планът е със степен на комплектност 70%, само че остават действия и доставки, които ще лишават толкоз време, че няма по какъв начин да се вмести в следващите отсрочени периоди. Даде за образец степента на комплектност на газоизмервателните станции при Стара Загора тя е 56%, при Комотини - едвам 13%. При крановите възли доставката и монтажът също са с 13% осъществяване, при диспечерския център става дума за подготвени 21.8%, а свързването на тръбата със системата на гръцката газова компания ТАП въобще не е започвало.

Проверките - документални и на място, посочили, че темпът на дейностите е " сериозно неудовлетворителен ", а през последните месеци е редуциран до най-малко темпът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР