Газопроводите "Турски поток" и "Северен поток-2" ще оставят Украйна без

...
Газопроводите "Турски поток" и "Северен поток-2" ще оставят Украйна без
Коментари Харесай

В Украйна обвиниха Германия в нарушаване на интересите ѝ

Газопроводите "Турски поток " и "Северен поток-2 " ще оставят Украйна без пренос на съветски газ. Това разгласи ръководителят на комисията по външните работи към Върховната рада (украинския парламент) Анна Гопко в ефира на парламентарния ефирен канал.
"Турски поток " ще "отнеме " от Киев към 30-40 милиарда куб. метра газ годишно.
"Остават още 50 милиарда куб. м. А това е тъкмо толкоз, за колкото е планиран "Северен поток-2 ". Тогава се получава по този начин, че украинската тръба въобще няма да е нужна, а това значи, че Украйна остава без директни такси ", разказа ситуацията депутатката.
Тя акцентира, че с присъединяване си в "Северен поток-2 " Германия взема решение своите стопански проблеми, като оставя ползите на Украйна на назад във времето.
По-рано президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер съобщи, че Киев би трябвало да спре да подлага на критика Берлин, защото Германия поставя старания да подсигурява преноса на газ през Украйна.
"Те просто ни помолиха да се отнасяме към този въпрос по-спокойно... Единственият компромис за "Северен поток-2 ", на който Украйна може да се съгласи, това е цялостна възбрана и недопускане на построяването му. За нас това е стопански неблагоприятен план ", заключи Анна Гопко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР