Газификацията на клиентите на „Овергаз Мрежи“ намалява със средно 71

...
Газификацията на клиентите на „Овергаз Мрежи“ намалява със средно 71
Коментари Харесай

Газификацията намалява със 71 тона дневно вредните вещества във въздуха


Газификацията на клиентите на „ Овергаз Мрежи “ понижава със приблизително 71 тона дневно нездравословните субстанции във въздуха - фините прахови частици, серните и азотните оксиди, въглеродния оксид и летливите органични съединения. Резултатите са постигнали битовите и икономически консуматори на компанията единствено за 2018-а година, като са заменили неефективните и неекологични енергоизточници, които употребяват за отопление, затопляне на вода и готвене, с природен газ. За предходната година атмосферните замърсители са били с близо 26 000 тона по-малко.

Тези данни показа Жасмина Русева, специалист „ Екология и стабилно развиване “ в „ Овергаз Мрежи “ на полемика за казуса със замърсяването на въздуха – съществена тематика в международен мащаб на Световния ден на околната среда. Събитието беше проведено от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, а Овергаз взе участие с образци за положителни практики.

Жасмина Русева изясни, че с главната си активност да дава екологична енергийна опция, компанията е подобрила качеството на въздуха в 51 обитаеми места. Освен че работи интензивно за запазване на околната среда, сдружението осъществя и други еко планове. Един от тях е „ Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца”. За 20 години чиновниците на Овергаз са залесили над 500 декара гори в границите на плана за възобновяване на българската гора.

„ Опознай природата и я опазвай” е друга дълготрайна самодейност за екологичното обучение, която се осъществя с деца от 5-и и 6-и клас. „ Дърветата би трябвало да бъдат живи” е план, напълно осъществен от чиновниците на компанията, които един път в месеца носят в офиса непотребна хартия, която Овергаз предава за преработване, а събраните средства биват дарявани на определена идея. През 2018 са предадени 2 300 кг. хартия и са избавени 40 дървета. Служителите на компанията постоянно поставят грижи и за екопътеката " Драгалевци-Бояна ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР