Газ, метан, пропан-бутан и почти всички видове ток ще останат

...
Газ, метан, пропан-бутан и почти всички видове ток ще останат
Коментари Харесай

Без акциз върху тока, газа, метана и пропан-бутана, съобщи Асен Василев

Газ, метан, пропан-бутан и съвсем всички типове ток ще останат без данък, плануват антикризисните ограничения на ръководещите. Те ще бъдат оповестени на следващия ден, съобщи пред БНР финансовият министър Асен Василев.

" Ще се възползваме от цялостната опция за нулиране на акцизите на всичко, което европейската инструкция разрешава. Такава опция е имало и преди, само че страната не се е възползвала до момента. В понеделник ще обявим всички ограничения ", съобщи той.

Акциз върху битовия ток към този момент няма. От друга страна, Европейски Съюз надали ще разреши да отпадне този върху горивата.

Обсъжда се и понижаване на Данък добавена стойност за метана и пропан-бутана, добави Василев. Според него растежът на инфлацията следва да се успокои.

Вицепремиерът разяснява и митинга на превозвачите, като посочи, че в бюджета са планувани 146 млн. лева дотации за губещи линии в дребни обитаеми места.

" Но превозвачите желаят и в допълнение финансиране и компенсиране, отвън това, което страната би трябвало да даде като дотация ", означи той.

А тол таксата е по-справедлива от винетките, счита Василев. Помощите не могат да останат вечно, акцентира той, задачата на страната е да обере шоковото повишение на цените.

" Газът нарастна поскъпна 4 пъти преди да ни го спрат. При подобен растеж няма по какъв начин непрекъснато да се компенсира тази нараснала цена, а и тя няма да се върне на остарялата ", добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР