Гъвкаво работно време, възможност за дистанционна работа, все повече социални

...
Гъвкаво работно време, възможност за дистанционна работа, все повече социални
Коментари Харесай

Карта за култура – новата възможност за работодателите да се отличат

Гъвкаво работно време, опция за отдалечена работа, от ден на ден обществени придобивки – това са трендовете при привлекателните работни места, които се открояват на пазара последните години. През 2023 година обаче измежду целите на положителните работодатели е и менталното здраве на чиновниците. И това не е чак толкоз изненадващо поради отрицателните резултати на изолацията поради Коронавирус пандемията.

В България огромна част от обществените придобивки във компаниите са материални, като да вземем за пример ваучери за храна, карти за спорт и фитнес. Често се предлага и в допълнение здравно обезпечаване, само че може би за първи път се заражда концепция за карти за просвета и обучение.

Сдружение „ Българска история “ предлага точно такава – карта „ Знание+ “, чийто фокус е точно културата и образованието.

Основателите са пет млади момчета – Марио Мишев, Иван Кънчев, Любомир Благов, Йордан Русев и Александър Македонски, които желаят да подобрят културните привички на българите и по тази причина основават карта, основана напълно на b2b модел, или от българските работодатели за техните чиновници.
На фокус е културата...
Картата дава опция на всеки собственик да получава отстъпки при визити на обекти, разрастващи активност в региона на образованието, културата и изкуствата. Сред тях са някои от най-популярните театри, музеи, кина, книжарници, центрове за образования и креативен занимания, като изобразяване с вино, уроци по пеене и други Тя не предлага напълно безвъзмездни визити, както сме привикнали с картите за спорт, а е основана на отстъпки, като това е отразено и в ценообразуването. 

Годината е 2023 година и е налице терминът " стопанска система на знанието " и оттук насетне провокациите пред пазара на труда ще изискват от нас културно-образователно обогатяване “, споделя Марио Мишев пред Economic.bg.
…но постоянно я забравяме
Услугите стават все по-скъпи, а не се усилва делът на хората, които желаят да посещават културни и просветителни обекти.

И в случай че тази карта разреши на хора, които обичайно не посещават такива културни институции, да ги посетят, то значи сме постигнали задачата си, а тя е точно такава – масовизация, в хубавия смисъл на думата, на културния и учебен артикул “.
С това е съобразена и цената ѝ, която стартира от 10 лева за карта. По думите на Мишев, в случай че тази обществена облага бъде на по-висока цена и против нея чиновниците получават безвъзмездни визити, това не значи, че биха имали по-голям интерес.Как работи
В момента „ Знание+ “ работи с 52 културни и просветителни институции, като се чака доникъде на годината те да надминат 100. Засега тя е налична за обекти в София, само че концепцията е напълно скоро да навлезе и в другите по-големи градове в страната. 

В момента фокусът ни е върху онлайн образованията, за които не е належащо да има присъствена форма на присъединяване, което ще помогне на картата да има народен обсег “.  

Картата се издава на физически притежател, само че може да се ръководи и от профила на уеб страницата и да се употребява във физическите обекти. От компанията към този момент създават и мобилно приложение. В част от обектите, както подсказва и името на картата, тя важи и за компаньон.

Кампанийно всеки месец ще има оферта на фокус, което ще е несъмнено предложение от компанията и ще бъде гратис за притежателите на такива карти.

Мишев добавя, че интерес към нея към този момент имат няколко дребни работодатели, като се водят диалози с три огромни софтуерни компании и един телеком.

Covid-19 промени доста навиците на хората и то към неприятно. Въпреки че основава улеснения да работиш от у дома, това няма по какъв начин да има каквото и да е позитивно отражение върху живота на човек, тъй че всяка едно начинание, което подтиква обществения живот е потребно “.
Поглед обратно
Марио Мишев споделя, че смислово това е продължение на „ Българска история “, а контактите, които са създали през последните 10 години и проблемите, които са видели в културния бранш, несъмнено оказват помощ да си заложат по-реалистични цели и да ги преследват.

Беше доста мъчно да спечелим доверието на водещи имена в културния и просветителния бранш, да ги убедим, че това, което вършим има смисъл и до някаква степен опитът и наличието ни посредством „ Българска история “ оказа помощ. Това е логическо продължение персонално за мен, като основател и на двата плана “.

Мишев споделя, че картата е " мост, който дава опция за преференциални цени на същото качество на услугата ", а задачата е една – " да се предложи нещо друго на чиновниците, което е с добавена стойност и посредством което могат да развият гениите и уменията си ".
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР