Гъсти пясъчни бури връхлитат Пекин и няколко китайски провинции до

...
Гъсти пясъчни бури връхлитат Пекин и няколко китайски провинции до
Коментари Харесай

Пекин покрит от пясъчна буря

Гъсти пясъчни стихии връхлитат Пекин и няколко китайски провинции до на следващия ден, оповестява " Ройтерс ".

Синоптиците предизвестиха жителите за рискове, съврзани с дихателни усложнения, и доста ниска видимост по време на пътешестване.

През последните няколко седмици в китайската столица се наблюдава редовно замърсяване на въздуха и извънредно за сезона количество пясъчни стихии.

Синоптиците издадоха синьо предизвестие за пясъчни стихии. Китай има четиристепенна система за предизвестие за времето, кодирана в разнообразни цветове, като аленото е най-високата, а синьото - най-ниската степен на заплаха.

Тази сутрин Пекин осъмна в смог и мъгливи сиви облаци, а показателят за качество на въздуха в града в действително време беше на съществено равнище на замърсяване, съгласно данните на Пекинския общински център за екологичен и екологичен мониторинг.

Концентрацията на фини прахови частици във въздуха в Пекин сега е 46,2 пъти по-висока от годишната тенденция за качество на въздуха на Световната здравна организация, съгласно IQAir - уеб страница, който разгласява данни и информация за качеството на въздуха.

Централната метеорологична обсерватория заяви, че се чака редица провинции, измежду които Шанси, Хъбей, Шандоун, Дзянсу, Анхуей, Хенан и Хубей, Вътрешна Монголия, както и Шанхай, да бъдат наранени от пясъчни стихии и гъст прахуляк до 8.00 часа на следващия ден.

В Пекин пясъчните стихии са постоянно събитие през март и април, защото градът е покрай огромната пустиня Гоби.

Служител на китайското държавно управление от Министерството на екологията и околната среда неотдавна уточни, че понастоящем броят на пясъчните стихии е четири пъти по-висок, в сравнение с през 60-те години на предишния век вследствие на покачващите се температури и по-малкото превалявания в пустините на Северен Китай и прилежаща Монголия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР