Гъстата, лъскава, дълга грива е не само символ на женствеността

...
Гъстата, лъскава, дълга грива е не само символ на женствеността
Коментари Харесай

5 лесни маски за бърз растеж на косата

Гъстата, лъскава, дълга грива е освен знак на женствеността и здравето, само че и афродизиак за мъжете. Силният пол подсъзнателно избира за свои партньорки дами със здрави коси, защото те сочат положително репродуктивно здраве. Красивата коса в никакъв случай не излиза от мода. Ако се стремите към дължина на гривата си, имайте поради, че дългата коса изисква доста грижи и е красива единствено в случай че е гъста, мощна и блестяща. За да засилите растежа, може да разчитате на науката, медицината и козметологията. Дамите, които нямат време и средства да се погрижат за косата професионално в салон, могат самоуверено да се доверят на селекцията ни от лесни, бързи и евтини домашни маски, ускоряващи растежа и подхранващи косъма.

1. Тропическа магия
 Мощен мас на баба заздравява косъма и укрепва оредялата коса Мощен мас на баба заздравява косъма и укрепва оредялата коса
Всеки човек желае да има гъста и здрава коса, на която да се радва колкото се може по-дълго време. При някои хора обаче това се оказва т...

Маската има единствено две съставки, задоволително мощни и изпитани, с цел да постигнете впечатляващ резултат – кокосово масло и пчелен мед в съответствие 1:1 – 1 чаена лъжичка кокосово масло (предлага се в твърдо положение, нормално в бурканче в козметичните магазини и дрогериите) и 1 чаена лъжичка мед, който най-добре да е домакински, чист и с тестван генезис. Закупуването на мед с неразбираемо качество не подсигурява триумфа на маската. Двете съставки се смесват, втриват в корените на косата и оставят да престоят половин час. Отмива се с топла вода и шампоан съгласно вида на косата. Медът заздравява, укрепва косъма и подкрепя растежа, а кокосовото масло придава мекост, искра, мощ, хидратира и подхранва. Бонус е превъзходният тропически мирис върху косата ви.

2. Яйчена приятност

Жълтъците вършат чудеса с косата. Ако добавите към тях и малко първокласен зехтин, то бързият напредък, блясъкът и здравето на косата ви са обезпечени. Тази маска също има единствено две съставки – 2 жълтъка и 5 супени лъжици зехтин. След като се размесят, се втриват посредством масаж в корените на косата. Масажът подтиква в допълнение растежа на косата и оказва помощ потребните съставки да обхванат по-дълбоко. Косата се покрива с забрадка и след половин час се измива, както нормално. Жълтъкът възвръща косъма от химическото отнасяне и УВ лъчението, което прави маската изключително подобаваща за есента, когато гривата ви се нуждае от поддръжка и възобновяване след жаркото лято. Жълтъците са богати на витамин В3, който е мощен стимулант на растежа на косъма.

3. Конска грива

Добре гледаните коне имат забележителна грива и блестящ косъм. Може да откраднете блясъка от тях, като си закупите витамини от… ветеринарната аптека – тривитаминол. Това мощно средство за усилване на растежа, прекъсване на косопада, здраве и искра ще ви очарова още с първата приложимост. Към  2 супени лъжици от него прибавете един жълтък, 1 супена лъжица хума и 2 супени лъжици кисело мляко. Маската се нанася още веднъж посредством масаж и след престояване към 20-30 минути се отмива с топла вода и шампоан.
 Странни, само че ефикасни способи за ускорение на растежа на косата Странни, само че ефикасни способи за ускорение на растежа на косата
Точната формула за ускорение на растежа на косата е една от най-големите загадки в света. Сигурни сме, че всички сте чували (и схваща...

4. Чисти масла

Рициновото масло, нанесено в чист тип в корените посредством масаж, има укрепващо косата и ускоряващо растежа ѝ деяние. Просто, елементарно, преференциално и бързо решение, уместно за дамите с недостиг на време за грижа за косата.

5. Сладка алкохолна магия

В хладната есен вероятно прекарвате вечерите с чаша сладко, слабоалкохолно пиво като коняк и хубава книга. Отсипете една лъжичка от еликсира от чашата си и го смесете с запарка от репей (купува се от дрогериите и се подготвя съгласно напътствието на опаковката) и глава настърган лук. Втрийте в корените и оставете да престои 30-тина минути. Отмива се единствено с вода. Не се тормозете, в случай че още усещате неприятната миризма на лук, ще изветрее.

Маските са предопределени за грижа един път седмично. За ежедневна грижа пазете косата от хлор, УВ лъчи, топлинно увреждане от преси и маши, раздробяване, жестоко ресане и не пропускайте постоянното подкастряне на връхчетата – минимум един път на 2–3 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР