Гърция заяви, че планира да издаде 15-годишни облигации, след като

...
Гърция заяви, че планира да издаде 15-годишни облигации, след като
Коментари Харесай

Гърция планира да издаде 15-годишни облигации

Гърция съобщи, че възнамерява да издаде 15-годишни облигации, откакто една от трите водещи рейтингови организации увеличи кредитния рейтинг на страната, оповестяват Асошиейтед прес и в. " Катимерини ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията за ръководство на държавния дълг уточни в известие през днешния ден пет банки, които ще вземат участие в търга, който се чака да се състои на следващия ден.
В петък вечерта рейтинговата организация Фич увеличи кредитния рейтинг на Гърция с една степен до Вътрешни войски (лат. букви) с позитивна прогноза, базирайки се на нарасналата резистентност на дълга и стабилната политическа конюнктура.

Гърция приключи третата си интернационална избавителна стратегия през 2018 година и се стреми към цялостно завръщане на пазарите. Страната също по този начин желае да се възползва от рекордно ниските лихви, с цел да се опита да усъвършенства дълготрайния си дългов профил.

Държавният дълг се чака последователно да спада, откакто доближи малко над 180 % от брутния вътрешен артикул през 2018 година, припомня АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР