Гърция започна разполагането на полицейски подразделения на островни горещи точки

...
Гърция започна разполагането на полицейски подразделения на островни горещи точки
Коментари Харесай

Гърция засилва полицейското присъствие по островите за контрол на Covid мерките

Гърция стартира разполагането на полицейски подразделения на островни горещи точки с Covid, защото туристическият сезон в страната се развива с висока скорост на фона на тревожното разпространяване на ковид разновидности, оповестяват „ Ройтерс “ и „ Гардиън “.

Властите започнаха да ускоряват полицейското наличие на празненство острови като Миконос и Йос, защото се появиха опасения, че локалните бизнесмени не съблюдават здравните ограничения, ориентирани към ограничение на пандемията, написа в. " Български вести ".

„ Вариантът Делта значи, че всяка страна се оправя с четвъртата вълна в този момент, а не както се чака през ноември “, сподели гръцкият министър на туризма Харис Теохарис.

„ Хотелите и заведенията от фамилен вид старателно ползват протоколи, само че има пренаселване, повече в сравнение с бихме желали да забележим в питейните заведения, изключително измежду по-младите… по тази причина се опитваме да подсигуряваме, че се резервира прочут баланс. “

Около 186 чиновници на реда са изпратени единствено в Миконос. В четвъртък спомагателни 30 служители на реда, подкрепяни от чиновници по сигурността и сътрудници под прикритие, бяха изпратени в Йос, 11-километровия Цикладски остров, известен измежду по-младите туристи, привлечени от питейните заведения, нощните заведения и рок клубовете.

Гръцкият заместник-министър по гражданска отбрана Никос Хардалиас съобщи, че Миконос и Йос са „ на една крачка “ от това управляващите да наложат спомагателни ограничавания, и че ситуацията на островите Закинтос, Тинос, Лефкада, Санторини, Парос и Родос също е обезпокоително.

Южните беломорски острови на Гърция бяха маркирани в тъмночервено на Covid картата на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите в четвъртък, което значи, че всички пътувания до и от района, с изключение на значимите, не са целесъобразни.

Степента на заразяване се е нараснала измежду хората на възраст сред 20 и 30 години – като множеството проби са безсимптомни в страна, която до момента е записала над 485 000 доказани случая на ковид и близо 13 000 смъртни случая от Covid-19. За разлика от останалата част на Европа, ваканционната промишленост на Гърция се оправя относително добре през 10-те седмици от откриването на известната дестинация, като хотелиерите регистрират доста нарастване на резервациите както от европейците, по този начин и от пътуващите в Съединени американски щати.

Пристиганията са нарастнали със 130% от предходната година, когато страната претърпя спад от 75%. Приходите от туризъм през предишния месец са се нараснали с „ над 400% спрямо юни предходната година “, сподели Теохарис.

„ Ние компенсирахме някои изгубени позиции … от 19 юли дохвърчаха към 140 000 гости от Англия. Англия е значим пазар. “ Но със заразния вид Делта представителите на промишлеността приказват за „ ръководство на неуправляемите “, защото всекидневно пораждат нови провокации.

По-рано този месец управляващите бяха принудени да наложат едноседмичен комендантски час на Миконос, откакто степента на заразяване скочи внезапно на острова. В сряда министърът на отбраната на жителите Михалис Крисочидоа предизвести, че е единствено въпрос на време сходно блокиране да бъде наложено на Йос. „ Сега има забележима заплаха островът да бъде затворен. Вече са наложени санкции на тези, които не съблюдават закона и … полицията, която е доста дейна и борбена, се изпраща да ползва закона и да подсигурява използването на ограниченията “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР