Гърция запазва основните ограничителни антиковид мерки и през май. Причината

...
Гърция запазва основните ограничителни антиковид мерки и през май. Причината
Коментари Харесай

Covid мерките в Гърция остават и през май

Гърция резервира главните ограничаващи антиковид ограничения и през май. Причината е високата заболяемост - новите случаи доближават до 23 хиляди дневно.

Лекарите от Съвета за надзор на пандемията предизвестяват държавното управление за голям риск, в случай че отпаднат Covid ограниченията за Великден. Зеленият документ, носенето на маска и негативният резултат от тест остават в действие за празниците. Посещението на заведения и влизането в магазините за нехранителни артикули ще става единствено след показване на документ за имунизация или негативен резултат от тест. Маските остават наложителни в публичния превоз и комерсиалните обекти.

В взаимозависимост от епидемиологичната конюнктура през май ще се разискват корекции в ограниченията, като да вземем за пример неимунизирани да могат да посещават заведения навън, обявиха пред медиите специалисти. Пълното унищожаване на документите през май е нереално.

Не се трансформират изискванията за влизане в Гърция: документ за имунизация, или негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в Гърция или негативен антигенен тест, изработен до 24 часа преди пътуването, или уверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия позитивен PCR тест.

Гръцките управляващи не престават с дейния надзор по съблюдаване на настоящите ограничавания. Нарушенията се санкционират с 300 евро санкция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР