Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са

...
Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са
Коментари Харесай

Гърция забрани вноса на свинско месо от България

Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са инспекциите на граничните пунктове.

Агенцията по сигурност на храните в Гърция вкара изключителни ограничения по надзор след информацията за огнища на африканска чума по свинете в България. Няма регистриран случай в южната ни съседка, обявиха пред медиите от аграрното министерство. Специалисти допускат, че е въпрос на време вирусът да засегне и свинефермите в Гърция. В пограничните региони е натрапен непоколебим надзор. Всички притежатели на свинеферми са осведомени и задължени да вземат превантивни ограничения. Екипи на експерти са в непрекъснат контакт с фермерите и правят проучвания на свинете. Проверяват също за документи свинете в кланиците.

Премиерът Кирякос Мицотакис се осведоми персонално за използване на ограниченията против разпространяването на африканската чума по свинете.

Както "Банкеръ " писа, пет са към този момент свинекомплексите у нас, наранени от чума, а 57 са откритите огнища в страната съгласно данните на Българската организация по сигурност на храните от през вчерашния ден вечерта. Пробите за африканска чума по свинете във фермата в село Българско сливово, община Свищов, област Велико Търново, се оказаха позитивни.

Собственици на свине в Сливен, Разград и Пазарджик готвят митинги поради ограниченията, които са разпоредени за битка със африканската чума по свинете. До през вчерашния ден всички притежатели на свине в Северна България и към огромните свинекомплекси трябваше да заколят животните си, с цел да не се трансфорат в огнища на вируса, които да пренесат болестта към фермите. Мярката важи и за Южна България, само че със период до 2 август.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР