Гърция вече помага на съседна България с доставките на природен

...
Гърция вече помага на съседна България с доставките на природен
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция вече помага на България с доставки на природен газ

Гърция към този момент оказва помощ на прилежаща България с доставките на природен газ, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на съвещание на държавното управление. Изявленията му бяха публикувани от пресслужбата на кабинета, представени от локални и непознати медии.

„ Във вторник (3 май - бел. ред.) ще бъда в Александруполис с други балкански водачи на новия терминал за предпазване и регазификация на LNG, доста значим инфраструктурен план, който смесен с други начинания ще ни разреши за по-малко от 20 месеца да диверсифицираме изцяло източниците си за доставки на природен газ освен у нас, само че и на целия Балкански полуостров. По този метод Гърция бързо и доста методично се трансформира в енергиен център на района и в това време в стратегически портал за доставка на енергийни запаси за Югоизточна Европа като цяло “, сподели Мицотакис.

Гърция ще купува съветски газ, без да нарушава глобите на Европейски Съюз против Русия, увери още министър председателят Мицотакис. Според него актуалното съвещание на държавното управление протича „ под сянката на ново съветско изнудване с акцент върху доставките на природен газ “. " Тук не мога да кажа доста. Що се отнася до нас, има единствено два коментара: първо, капацитът с енергийните запаси за страната е изцяло обезпечен, и второ, доставките на газ за страната ще се правят по този начин, че да не се нарушават глобите, въведени от Европейския съюз по отношение на Русия, ", сподели Мицотакис. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР