Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница

...
Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница
Коментари Харесай

Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница

Гърция към този момент е с 40 километрова ограда на сухопътната граница и с помощ от европейски охранители на морската граница в Егейско море.

Атина приветства позицията на еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която поддържа построяването на гранични огради.

Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис съобщи, че за Атина задачата е да устои всички провокации против външните европейски граници. На среща в Атина с австрийския министър по европейските въпрос Варвициотис акцентира, че повече от належащо е европейските страни да намерят общо решение на общия проблем - сигурност на европейските граници.

От Европейската комисия потвърдиха, че са получени писма от 12 страни, измежду които Гърция и България, с искане Европейския съюз да финансира създаване на погранични огради.
свързани новини4129на 12.07.2021
Гръцките медии разгласиха позицията на словенския външен министър, че външните граници на съюза не са задоволително предпазени.

Гърция към този момент завърши построяването на 40 -километрова ограда на сухопътната граница с Турция в област Еврос, само че към момента минават незаконни мигранти по река Марица.

Първият посланик на Атина Никос Дендиас съобщи в Народното събрание, че няма да се допусне гладко влизане на мигранти през гръцките граници.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР