Гърция въведе 5 процента отстъпка на стотици хранителни продукти. Мярката

...
Гърция въведе 5 процента отстъпка на стотици хранителни продукти. Мярката
Коментари Харесай

„Тук искат да убият мерака с аспирин“: Гърция сваля цените на 500 храни с поне 5%

Гърция вкара 5 % отстъпка на стотици хранителни артикули. Мярката към този момент работи.

„ Хората са удовлетворени. Намалението е от най-малко 5 %. Всички от хранително-промишлената промишленост се отзоваха. За един месец от 100 продукта ще бъдат понижени 500, сигурно ще продължи 5-6 месеца. Обществото реагира доста добре. Намалява се не облагата за бизнеса, а спекулацията “. Това разяснява в " Тази заран " bTV икономистът проф. Йоаким Каламарис.

Критерият за недостига ще го покрием, сподели Любомир Дацов

„ Тази мярка се абстрахира от спекулата. А в България за жалост има много сериозен развой на картели – освен в хранително-промишлената промишленост, само че и при горивата. Работата към този момент е на държавните органи – дали те правят вярно контрола. Инфлацията в Гърция продължава да е висока и освен там – и в България, и изобщо в Еврозоната, и в Европейски Съюз “, уточни Каламарис.

„ Намаляването на ставка Данък добавена стойност би трябвало да се понижава действително. Храната в България и в заведенията за хранене е тройно по-скъпа от тази в Гърция. Дори в супермаркетите тук 70% от стоките са по-скъпи. Това е необяснимо. При състояние, че приказваме за данъчни проценти, които са доста по-ниски от тези в Гърция “, разяснява още той.

Националната статистика регистрира негативна инфлация през септември от 0,1%

„ Добър опит. Това е да желаеме да убием мерака с аспирин “ - по този начин Каламарис разяснява концепцията на българското Министерство на стопанската система цените на 15 продукта да бъдат следени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР