Гърция удължи срока на ограничителните мерки за влизане в страната

...
Гърция удължи срока на ограничителните мерки за влизане в страната
Коментари Харесай

Гърция с нови мерки срещу пандемията

Гърция удължи периода на ограничаващите ограничения за влизане в страната до 06.00 ч. на 22 февруари 2021 година, оповестиха от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Мерките се ползват по отношение на всички пътуващи без изключение

При влизане на гръцка територия, без значение от типа превоз, от пътуващите се изисква да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция. При липса на подобен гръцките управляващи имат право да не позволен пътуващите да влязат в страната. При влизане гръцките управляващи по своя преценка мога да изискат на всеки от пътуващите да бъде изработен тест, бърз или PCR, предизвестява Българска телеграфна агенция.

Изключение от условието за тест има за водачите на камиони, осъществяващи търговски транспорти - както за авансово изработен PCR, по този начин и бърз тест на съответния Граничен контролно-пропусквателен пункт.
До излизане на резултатите от направения на граничния пункт тест всеки жител е задължен да остане в самоизолация на посочения в PLF адрес.

Властите ще се свържат с съответния пасажер само при позитивен тест. В противоположен случай след приключването на наложителната седемдневна карантина на посочения от лицето адрес, е разрешено излизането при съблюдаване на настоящите в страната противоепидемични ограничения и ограничавания.

При пътешестване към Гърция всеки жител, без изключение, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF), където в детайли са разказани настоящите ограничения, ограничавания и условия. Компаниите предоставящи пътнически услуги - (самолетни, морски, сухопътни, са длъжни да ревизират дали всеки от пасажерите има QR преди качването му на борда.

При липса на подобен транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината.
Гражданите с непрекъснато престояване в Гърция следва да попълнят PLF и при овакантяване на страната.
При пътешестване със аероплан не се изисква PCR тест единствено в случай че съответният пасажер не напуща директната зона на летището. При директно прекосяване със сухопътен превоз се изисква PCR тест.

При пътешестване по работа (бизнес), такова е позволено само по извънредно неотложни аргументи. от Министерство на външните работи предлагат на жителите авансово да съгласуват с гръцките гранични управляващи на сухопътна граница своето пътешестване, когато то е по бизнес мотив и съответните аргументи за него, с цел да са сигурни, че ще бъдат позволени на гръцка територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР