Гърция ще удвои производството си на лигнитни въглища за следващите

...
Гърция ще удвои производството си на лигнитни въглища за следващите
Коментари Харесай

Гърция удвоява производството на въглища, за да намали зависимостта си от руски газ

Гърция ще удвои производството си на лигнитни въглища за идващите две години, с цел да понижи зависимостта си от съветски газ, разгласи през днешния ден гръцкият държавен представител Янис Иконому, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

" Лигнитните въглища са замърсител и при естествени условия природният газ е по-евтин ", акцентира представителят пред публицисти. Но поради войната в Украйна и потребността за Гърция от диверсификация на снабдяването й с енергийни източници, мярката ще бъде, съгласно представителя, " нужна " за двете последващи години.

Гърция, която е подвластна на 40 % от съветския природен газ, търси от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари различни решения, с цел да " обезпечи обикновено енергийно доставяне на страната ", съгласно гръцкото министерство на околната среда и енергетиката.

В изявление на откриването на фотоволтаичен парк в Северна Гърция в сряда министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че " енергийната политика на Гърция би трябвало да е гъвкава, имайки поради сегашната обстановка ".

В " никакъв случай " тези промени няма да обиден задачата, оповестена от Гърция, за понижаване на въглеродните излъчвания с 55 % до 2030 година и реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, акцентира министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР