Гърция ще участва в програмата на НАСА за усвояване на

...
Гърция ще участва в програмата на НАСА за усвояване на
Коментари Харесай

Гърция ще изпрати първия си робот на Луната

Гърция ще взе участие в програмата на НАСА за асимилиране на Луната и възнамерява да изпрати първия гръцки робот там през 2022 година, заяви ТАСС, като се базира на известие на гръцкото министерство на цифровата политика, телекомуникациите и информацията.

Гръцката галактическа организация и НАСА са подписали декларация за съдействие. Документът е бил подписан от изпълнителния шеф на гръцката галактическа организация Георгиос Мандзурис и шефа на НАСА Джим Брайденстайн по време на интернационален галактически симпозиум в Колорадо, осведоми Българска телеграфна агенция.

В известието се споделя, че данните, добити от работата на гръцкото роботизирано транспортно средство, ще бъдат благосъстоятелност на Гърция и ще се употребяват от гръцки университети и откриватели.

Гръцкият министър на цифровата политика, телекомуникациите и информацията Никос Папас е декларирал на церемонията по подписването, че присъединяване на Гърция в програмата за асимилиране на Луната ще разреши на страната да се подреди след дребното страни, които са изпращали на Луната свое лично транспортно средство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР