Гърция ще продължи с държавните реформи, за да стимулира икономическия

...
Гърция ще продължи с държавните реформи, за да стимулира икономическия
Коментари Харесай

Мицотакис обеща удвоена държавна помощ след бедствията

Гърция ще продължи с държавните промени, с цел да подтиква икономическия напредък и да предложи ограничения за подкрепяне на засегнатите от естествени бедствия, без да рискува фискалния прогрес на страната. Това сподели в събота министър председателят Кириакос Мицотакис, представен от " Ройтерс ".

Годишната му политическа тирада беше помрачена от стихия, която умъртви 17 души предходната седмица, и смъртоносните пожари в северната част на страната този месец.

Премиерът-консерватор сподели, че държавната финансова поддръжка за естествени бедствия ще бъде удвоена до 600 милиона евро през идната година , извлечени от налога върху настаняването в първокласни хотели. Туризмът е мотор на гръцката стопанска система, която излезе от дългова рецесия през 2018 година

Припомня се, че Мицотакис беше избран отново през юни. Той беше отсрочил годишната си тирада за икономическата политика с една седмица за 16 септември заради въздействието на бурята Даниел, най-интензивната в Гърция, откогато се водят доклади през 1930 година

Бурята мина през Тесалия в Централна Гърция в продължение на три дни . Стотици поданици бяха евакуирани от наводнените домове със избавителни лодки. Десетки хиляди животни се удавиха, а ниви - наводнени.

В речта си от северния град Солун Мицотакис загатна провокациите, пред които е изправена страната заради изменението на климата,  както и финансовата поддръжка, която Гърция може да получи от Европа. Но той добави, че " стопанската система на Гърция е задоволително мощна, с цел да издържи ".
 Водолази откриха още една жертва на наводненията в Гърция
Водолази откриха още една жертва на наводненията в Гърция

Откритието покачва броя на починалите при наводненията от бурята до 16.

Мицотакис очерта промени за възстановяване координацията на министерството, справяне с укриването на налози, подсилване на здравния бранш и подкрепяне на фамилиите, младежта и техния достъп до налични жилища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР