Гърция ще помоли Европейският съюз за около 700 милиона евро,

...
Гърция ще помоли Европейският съюз за около 700 милиона евро,
Коментари Харесай

Гърция иска от ЕС още 700 милиона евро за бежанците, Полша отхвърля квотите

Гърция ще помоли Европейският съюз за към 700 милиона евро, нужни са градежа на инфраструктура за подслона на стотиците бежанци и мигранти, които идват по крайбрежието на страната всеки ден, предава Reuters. Същевременно полските управляващи обявиха, че ще се възпротивят на случайно определяните от Брюксел квоти коя страна какъв брой бежанци да одобри. Служебното държавно управление има желание да провежда нов координационен център и да усъвършенства изискванията в съществуващите лагери за бежанци.

Гръцкият министър на стопанската система Никос Христодулидис е декларирал, че Атина чака да получи средствата от европейските фондове, предопределени за справяне с рецесията. По негови думи, „ минималната сума, от която се нуждае Гърция е 400 милиона евро от фонда за бежанците и още 300 милиона от фонда за бедните, с цел да се оправи със незабавната нужда от инфраструктура “.

Заместник-председателят на Европейска комисия Франц Тимерманс и европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос са в Атина за договаряния с гръцките управляващи. В петък те ще се срещнат с представители на гръцката полиция и бреговата защита на остров Кос.

Полша е подготвена да договаря за квотата за бежанците, само че не желае да й се дефинират случайни квоти, съобщи министър председателят Ема Копач. "Едно решение, което не регистрира опциите на страната, може да се окаже контрапродуктивно. Затова се противопоставяме на случайни квоти, само че сме подготвени да договаря за нашия ангажимент на доброволна основа, акцентира Копач, представена от организация МИА.

По думите й Полша не бяга от отговорност и поддържа европейската взаимност ". Досега полски държавници са стимулирали отхвърли си да одобряват бежанската квота на Европейски Съюз, тъй като имало възможност от имигранти от Украйна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЖЕСТОКАТА БЕЖАНСКА КРИЗА В ЕВРОПА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР