Гърция провежда мащабна дипломатическа акция за спасяване на етническите гърци

...
Гърция провежда мащабна дипломатическа акция за спасяване на етническите гърци
Коментари Харесай

Гърция се опитва да помогне на етническите гърци в Украйна

Гърция организира огромна дипломатическа акция за избавяне на етническите гърци от войната в Украйна. Атина ще възвърне част от болничното заведение в град Мариупол.

Гърция потърси помощ от Киев за безвредно изтегляне на етническите гърци от войната. Премиерът Мицотакис и външният министър Дендиас разговаряха с украинските управляващи за обезпечаване на безвреден кулоар за изтегляне на етническите гърци,като 120 хиляди от тях живеят в бомбандирания град Мариупол.В Киев и Одеса също има огромна гръцка диаспора.

Атина поема построяването на бомбандирания родилен дом в Мариупол,съобщи министър председателят Мицотакис.

Гръцкият общоприет консул в Мариупол, който остана в града от началото на военните дейности, беше избавен и е минал границата с Молдова, заяви гръцкото външно министрество

В изявление за гръцка телевизионна медия кметът на Киев Витали Кличко насочи апел " Подкрепе ни " и даде обещание за обезпечи кулоар за евакуация от украинската столица на гърците.

Министърът на защитата на Украйна беседва с гръцкия си сътрудник и изрази признателност за помощта на Атина. В коментар министър Понайотопулос заяви, че Атина няма да изпрати ракетно зенитни системи от руски вид, които се намират на остров Крит след мощен митинг от страна на опозицията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР