Гърция получи от Еврокомисията 3,8 змлрд. евро аванс от сумата

...
Гърция получи от Еврокомисията 3,8 змлрд. евро аванс от сумата
Коментари Харесай

Гърция получи от ЕК 3,8 змлрд. евро аванс от сумата й по Плана за възстановяване


Гърция получи от Еврокомисията 3,8 змлрд. евро задатък от сумата й, избрана по Плана за възобновяване, написа „ Катимерини “.

Медията цитира думите на ръководителя на Европейска комисия Урсула декор Дер Лайен, че с това „ стартира осъществяването на амбициозният проект на Гърция, наименуван " Гърция 2.0 " за по-екологично и повече цифрово бъдеще за страната “.

По европлана страната ще разполага общо с 30,5 милиарда евро. От тях17,8 милиарда са дотации, а останалите 12,7 милиарда евро - облекчени заеми. След задатъка от 3,8 милиарда в интервала 2022-2026 година Гърция ще получава всяка година по 5,31 милиарда, прецизира изданието.

Вече са избрани първите планове, в които ще бъдат вложени парите по Плана. С 645 млн. евро ще финансиране построяването на обща енергийна система на Цикладските острови и за увеличение на капацитета на възобновимите енергийни източници и потенциала за предпазване на ток там. Други 375 млн. евро ще бъдат ориентирани към дребни за развиване на цифровите им благоприятни условия, създаване на нови технологии и разширение на пазара на цифрови услуги в страната. Още 740 милиона евро за развиване на пазара на труда, за наемане на цялостен работен ден на заетите на повърхностен, както и намиране на работа на продължително безработните и подкрепяне на хората в неравностойно състояние.

За да се усили на цялостно работно време, в това число дълготрайно безработни и хора в неравностойно състояние.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР