Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген, което означава

...
Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген, което означава
Коментари Харесай

Гърция ни подрепя за Шенген и еврозоната

Гърция поддържа цялостно участие на България в Шенген, което значи отваряне на сухопътните граници, както и присъединение в еврозоната, което се чака да стане на 1 януари 2025 година

Това сподели министърът на финансите Асен Василев в изказване след извършената двустранна среща с държавния министър на Гърция Ставрос Папаставру в постройката на Министерството на финансите в София.

Василев дефинира срещата с държавния министър на Гърция като извънредно продуктивна. Той посочи, че главните точки по време на диалога са били за свързаността и транспортните коридори сред двете страни.

Бизнесът упорства страната ни да бъде призната в Шенген и по суша още тази година

Държавният министър на Гърция Ставрос Папаставру дефинира днешната среща като продължение на тази, която е била извършена сред българския министър председател Денков и гръцкия министър-председател Мицотакис, която подчертава върху задълбочаването на двустранните връзки сред двете страни.

" Гърция и България освен се радват на доста положителни междусъседски връзки, само че те са и като стълбове на сигурността в района ", съобщи Папаставру.

Освен това се предизвиква двустранното съдействие в региона на енергетиката – най-много на коридора Юг-Север.

По думите на гръцкия държавен министър по този метод се отварят нови коридори за взаимна съгласуваност, това усъвършенства и инфраструктурата в Европа. Ставрос Папаставру изрази и религия в капацитета на отношениятя сред България и Гърция.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаАсен Василев: Искам България да бъде част от Шенген и Еврозоната до 1 януари 2025
Източник: Българска телеграфна агенция
еврозона България Гърция Шенген .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   &time
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР