Гърция отговори на твърденията на Турция, че между двете страни

...
Гърция отговори на твърденията на Турция, че между двете страни
Коментари Харесай

Гърция се ядоса на Турция: Имаме морски граници!

Гърция отговори на изказванията на Турция, че сред двете страни няма морски граници, определяйки ги като „ неоснователни “, заяви гръцкото издание „ Екатимерини “.

Според гръцки дипломатически източници думите на външния министър Мевлют Чавушоглу са продължаваща политика за подкопаване на статуквото в Егейско море.

Турският посланик оспори Лозанския контракт, който дефинира границите сред двете балкански страни. Чавушоглу съобщи, че има нерешени проблеми, свързани със суверенитета на някои дребни острови и скални формирания.

Гръцкият държавен представител Димитрис Цанакопулос дефинира като „ рискови “ думите на турския министър и акцентира, че има морски граници сред Гърция и Турция.

Лозанският контракт е кротичък контракт, подписан по време на Лозанската конференция през 1923 година, който анулира Севърския контракт от 1920 година сред Османската империя и страните победителки в Първата международна война.

До подписването на Лозанския контракт се стига след война сред Гърция и Турция. В хода на войната Турция изтласква гърците от Анадола. С него се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР