Гърция осигурява ваучери за безплатни нощувки за почивка на 300

...
Гърция осигурява ваучери за безплатни нощувки за почивка на 300
Коментари Харесай

Нещо неочаквано стана в Гърция! Важи и за българите

Гърция обезпечава ваучери за безвъзмездни нощувки за отмора на 300 хиляди жители с ниски приходи, измежду които и на българите, които заплащат налози в страната. С преимущество са безработни, пенсионери и многодетни фамилии, оповестява Българска национална телевизия.

Тази година програмата " Почивка за всеки " е с повишен бюджет, като Министерството на труда и обществените грижи усилва компенсацията по ваучерите за хотели, които настаняват почиващи по тази стратегия. Ваучер получават лицата с невисок годишен приход под 30 хиляди евро и постоянно платени налози.
-->
Право на безвъзмездни ваучери имат и чужденците, които живеят и заплащат налози в Гърция. Сред тях са и български жители.

Ваучерите обезпечават до 10 нощувки за всяко семейство на островите с по-слаб туристически сезон, като Лесбос, Хиос, Кос. На остров Самос, обиден от пожари и земетресение, се отпускат по 12 безвъзмездни нощувки.

В месеците и местата със мощен туристически сезон безплатните нощувки са 6, като за някои категории хора се финансира и част от цената на фериботните билети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР