Гърция очаква Турция да направи някои „осезаеми стъпки за значителен

...
Гърция очаква Турция да направи някои „осезаеми стъпки за значителен
Коментари Харесай

Гърция поиска от Турция да спре провокациите и военните заплахи

Гърция чака Турция да направи някои „ осезаеми стъпки за забележителен прогрес “, тъй че проучвателните договаряния, почнали в Истанбул в понеделник, да продължат напред. Това обявиха дипломатически източници след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.

Въпросите, по които Атина желае да види прогрес, включват преустановяване на „ продължаващите турски провокации “ в Егейско море, опасността от война на Анкара, неспазването на интернационалното право и по-специално интернационалното морско право, показват същите източници, съобщи организация " Фокус ".

От своя страна Върховният представител на Европейски Съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел акцентира в изказване, че министрите са разискали „ всички аспекти на връзките с Турция “, както са посочени в заключенията на Съвета от декември, „ в това число наказания “, и удостовери „ смисъла на ангажирането с Турция за прогрес в и консолидиране пътищата за разговор и съдействие “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР