Гърция обяви днес двуседмична забрана за спортни прояви със зрители

...
Гърция обяви днес двуседмична забрана за спортни прояви със зрители
Коментари Харесай

73 станаха заразените с коронавируса в Гърция

Гърция разгласи през днешния ден двуседмична възбрана за спортни прояви със фенове и за проведени от учебните заведения пътувания, откакто броят на инфектираните с новия ковид набъбна на 73 души, съобщи организация Ройтерс.

Конференциите и работата на центрове за пенсионери са спрени за интервал от четири седмици, заяви гръцкото здравно министерство.

Мерките подлежат на преразглеждане, показва още министерството. Решенията за краткотрайно затваряне на учебни заведения ще бъдат вземани за всеки съответен случай поотделно.

Гърция заяви за първи случай на ковид на 26 февруари, при жена, която се бе завърнала наскоро от Северна Италия. Много от инфектираните с ковид в Гърция са били на поклонническо пътешестване в Египет и Израел в края на февруари, напомня Българска телеграфна агенция.

Междувременно чешкият министър председател Андрей Бабиш прикани държавното управление в Рим да забрани на италианците да пътуват в Европа като метод да се предотврати по-нататъшното разпространяване на епидемията от ковид, предадоха Белга и ДПА.

Според Бабиш италианците не трябва да пътуват в Европа, тъй като множеството от случаите в Германия, Франция и Испания идват от Италия.

" Самите ние не можем да обявим такава мярка в границите на Шенгенското пространство ", посочи той пред чешката телевизия.

В същото време Бабиш прикани чехите, които пътуват до Италия по работа или за забавление, бързо да се завърнат вкъщи.

Италия е с най-голямо разпространяване на ковид в Европа. Милиони италианци в северната част на страната бяха сложени под карантина с държавен декрет, с цел да се спре епидемията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР