Гърция днес е блокирана от поредната 24-часова стачка срещу промени

...
Гърция днес е блокирана от поредната 24-часова стачка срещу промени
Коментари Харесай

Гърция е блокирана от 24-часова стачка срещу промени в трудовото законодателство

Гърция през днешния ден е блокирана от следващата 24-часова стачка против промени в трудовото законодателство. Затворени остават пристанища, летища и гари. Днес синдикатите провеждат демонстрации в цялата страна.

Всички гръцки портове са блокирани от моряците и на котва остават всички типове плавателни съдове. Железничарите не пускат през днешния ден нито един трен. Протест оповестиха и авиодиспечерите, което спря изцяло въздушния превоз.

Училищата са затворени, както и всички държавни институции. Държавните лечебни заведения одобряват единствено незабавни случаи, защото и медицинските служащи стачкуват. Градският превоз се движи през няколко часа, с цел да обслужи участниците в демонстрациите.

Днес в Народното събрание ще бъде импортиран за гласоподаване проектозакон с промени в трудовото законодателство. Синдикатите настояват, че в случай че законовите промени бъдат признати, ще бъдат нарушени правата на служащите, защото законът ще разреши 13-часов работен ден. Според държавното управление, измененията са в помощ на работещите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР